Ingridienser
Denne oppskriften tar ikke lang tid. Det er hevingen og eltingen som tar tid, men det er sånn de blir magiske
- 450g spelt mel
- 30g sukker ( kan være alle typer)
- 25g gjær(tørr)
- en klype salt
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 2 dl melk
- 1 egg
- 75g romteperert smør
Kanelfyll
- smør
- kanel
- sukker
Fremgangs måte
Her må du ha god tid for at de skal bli best mulig, start med å ha i alt det tørre i kjøkken maskinen å setter på den minste hastigheten. så spe melk, egg forsiktig inn i deigen. La deigen elte i 10 minutter, så tar du det romtempererte smøret å deler det i terninger. Så legger du en og en bit smør av gangen og lar den smelte inn før du legger i neste bit. Når alle bitene er godt eltet inni deigen lar du den elte i 10 min til. Sett så deigen til heving i 2 timer.
Etter deigen har hevet
kjevle ut deigen til et slags rektangel så smørere du masse smør på hele deigen så drysser du kanel og sukker over så bretter du den i to fra den lengste siden over til den andre lengste siden så kjevler du den ut litt mer. Så kutter du deigen opp i strimler, så twister du strimlene så tar du begge endene å knutter den om til en knute. La så deigen heve i 30 min, etter hevingen pensle med egg så setter du dem i ovnene det kan ta alt fra 15-20 minutter men følg med når de begynner å bli litt gyllenbrune. Ta så en bolle å snu den så dunker du litt i bunnen da skal du høre en hol lyd det betyr de er luftige å gode.
Så er det bare å nyte, å du trenger ikke tenke på fordøyelsen den har det bra:).